Lasschermen & Slijpschermen


Lasgordijnen en Laslamellen zijn bedoeld voor toepassing in werkplaatsen waar omstanders beschermd moeten worden tegen de gevaarlijke stralingen die vrijkomen bij de werkzaamheden van de lasser.

Ze bieden bescherming tegen het gevaarlijke blauwe licht en Ultra Violette (UV) stralingen.

Ook bieden gordijnen aan de lasser zelf, bescherming tegen reflectie van het laslicht.

 

Lasgordijnen

 

Lasgordijnen zijn 140 cm breed en leverbaar in diverse hoogtes 160, 180, 200, 220 cm. Ze zijn volledig omzoomd en kunnen gekoppeld worden dmv drukknoppen aan beide zijkanten. Ze worden geleverd inclusief 7 stalen ophanghaken.Lassheets

 

Lassheets zijn een economisch alternatief voor laslamellen. Ze zijn uitermate geschikt voor brede afschermingen. Een lassheet heeft een breedte van 570 mm en een dikte van 1 mm. Deze wordt geleverd in een speciale verpakking van 4 stuks met een werkbreedte van 200 cm, inclusief stalen ophanghaken.Laslamellen

 

 

Laslamellen hebben een dikte van 2 of 3 mm en een breedte van 300 mm. De lamellen kunnen desgewenst op maat gesneden en geponst worden. Laslamellen kunnen ook op hele rollen (lengte 50 meter) of gedeeltes daarvan geleverd worden. Voor de ophanging van de lamellen is een kunststof ophangclip leverbaar die past over een buis van maximaal 35 mm.

 


De lasgordijnen en de laslamellen zijn leverbaar in diverse kleuren. De kleuren zijn: Orange-CE, Bronze-CE, Green-6 en Green-9. Met uitzondering van Green-9 zijn alle varianten doorzichtig waardoor een goed zicht op de werkplek mogelijk blijft; dit bevordert de veiligheid en voorkomt een gevoel van isolement voor de lasser.

Lasgordijnen zijn zelfdovend (volgens DIN53438 deel 2) en zijn derhalve bestand tegen lasvonken. Zij zijn echter niet geschikt als lasdeken en niet bestand tegen open vuur en intense hitte.

 

Slijplamellen

 

 

Onze slijplamellen zijn zelfdovend (volgens DIN 53438 deel 2) en zijn derhalve bestand tegen slijpvonken. Zij zijn echter niet geschikt als lasdeken en niet bestand tegen open vuur en intense hitte.

 

De kleurloos transparante lamellen kunnen ook toegepast worden als bescherming tegen tocht, stof, vocht, koude, geluid etc.

De lamellen zijn te gebruiken voor afschermingen binnen een gebouw of als afscherming van een doorgang van binnen naar buiten.