Autogene las- en snijsets


Saanen Lastechniek levert ook alles op het gebied van autogeen lassen en het autogeen snijden:


Het autogeen snijden is een van de meest toegepaste snijprocessen met de volgende kenmerken:
  • Apparatuur vereist geen hoge investering
  • Apparatuur is over het algemeen naast het snijden ook geschikt voor het gutsen, heetstoken en lassen
  • Apparatuur is draagbaar en daardoor geschikt voor werkzaamheden op karwei
  • Proces is geschikt voor het snijden van laag- en ongelegeerd staal. Voor roestvast staal en aluminium is het proces ongeschikt ( plasmasnijden gaat wel )
  • Geschikt voor een groot gebied van materiaaldiktes (1 - 1000 mm)

Hierdoor is het proces inzetbaar voor een groot gebied aan werkzaamheden, zoals het met de hand verschrotten van constructies tot het volautomatisch en zeer nauwkeurig snijden van contouren en half producten.

Bestand:Cutting torch.jpg


Autogeen lassen

Autogeen lassen is een lasproces dat zo`n honderd jaar geleden in opkomst kwam. Tijdens en na de eerste wereldoorlog was het de basis voor de totstandkoming van gelaste constructies. Na de tweede wereldoorlog verloor het steeds meer in betekenis ten opzichte van de elektrische lasprocessen. Voor productiewerk is het in ons land praktisch geheel verdrongen door het lassen onder beschermgas. Toch wordt het autogeen lassen, dank zij de flexibiliteit van het proces en overal in te zetten apparatuur nog op ruime schaal toegepast, met name in de installatie- en onderhoudssector voor reparatielassen, op montage, op moeilijk bereikbare plaatsen en voor het lassen van pijpleidingen met een wanddikte tot maximaal 8 mm.
 


 
Enkele voorbeelden: