3M Speedglas 9100 FX Adflo


Meer zien, meer comfort, prettiger werken !

3M Veiligheid is met Speedglas marktleider in laskappen. Met elke innovatie speelt Speedglas in op de behoefte van de professionele lasser in industrie en bouw.

Nieuwste wapenfeit: de introductie van de 3M Speedglas 9100 FX Laskap, het resultaat van onderzoek en interviews onder 500 professionele lassers in Europa. Het 9100 FX assortiment biedt twee nieuwe laskappen. Elk met duidelijke voordelen: betere bescherming, meer zicht en meer comfort. En dus prettiger werken. Dankzij vernieuwingen als een opklapbaar lasfilter en een groter transparant vizier. De 3M Speedglas 9100 FX laskappen – de volgende stap in veiligheid en gebruiksgemak – zijn nu verkrijgbaar.

 

 

2 nieuwe laskappen, optimale bescherming
Alle 3M Speedglas 9100 FX laskappen zijn geschikt voor de 3M Speedglas 9100 automatisch donkerkleurende lasfilters. De laskappen vormen zich naar het hoofd van de lasser en zitten dus ‘als gegoten’. Ze voldoen bovendien aan de ‘EN 175-B’ norm voor bescherming tegen hoge snelheidsdeeltjes. De serie 3M Speedglas 9100 FX Laskappen bestaat uit:

  1. 3M Speedglas 9100 FX – laskap met opklapbaar lasfilter en groter vizier

  2. 3M Speedglas 9100 FX Air – laskap met ademhalingsbescherming, opklapbaar lasfilter en groter vizier

Pluspunten Speedglas 9100 FX
Verbeterd zicht en bescherming, dankzij groter vizier. Het vizier – liefst 17 x 10 cm! –  is licht gebogen. Dat maakt een helder zicht naar boven, beneden en opzij mogelijk. Het grote vizier beschermt ook het gezicht.
Meer gebruiksgemak, dankzij opklapbaar lasfilter. De lasser klapt het lasfilter voor het vizier eenvoudig naar boven. Het ‘klikt’ vast, laag boven het hoofd en dus prettig stabiel. Het grote vizier geeft dan ruim zicht, ideaal voor slijpwerkzaamheden of lasvoorbereiding. Aanvullend is voor de FX laskappen vuurbestendige, verlengde hoofd- en nekbescherming verkrijgbaar.

 

Pluspunten Speedglas 9100 FX Air. Krachtige Combinatie
Ademhalingsbescherming. De 9100 laskap werkt goed samen met een 3M™ Adflo™ Motoraangedreven ademhalingsbescherming of Fresh-Air C Verseluchtsysteem. Losse deeltjes, gassen en dampen krijgen geen kans.
Comfort en gemak. De ademslangen maakt u met 1 hand vast en los, dankzij de ‘draai en klik’ koppeling (3M Quick Release Swivel - QRS). Bovendien zijn ze zo bevestigd dat ze niet aan de laskap ‘trekken’, maar soepel, en in balans met het hoofd, meebewegen. Kies uit twee nieuwe ademslangen: 1) flexibel, zelfaanpassende lengte en 2) duurzaam, extra zware kwaliteit.
De Speedglas 9100 FX Air heeft 1 luchttoevoerkanaal, direct voor neus en mond. De luchttoevoer kan naar wens vergroot en verminderd worden. Deze laskap biedt bovendien de voordelen van het grotere, beschermende vizier en het opklapbare lasfilter. Kortom: de beste bescherming, goed zicht en gebruiksgemak.

 

 

Speedglas 9100

 

 
De nieuwe 3M™ Speedglas™ generatie 9100 laskappen

3M introduceert de 3M Speedglas 9100-serie laskappen met automatisch donkerkleurend lasfilter. Deze serie vervangt de Speedglas 9000-serie, en wordt daarmee het nieuwe "productplatform" voor het hele assortiment eersteklas persoonlijke beschermingsmiddelen voor lassers.

Met de Speedglas 9100-serie heeft 3M de ideale laskap voor de professionele lasser ontworpen: een laskap met optimale bescherming, comfort en prestaties. Het volledig nieuwe ontwerp van de kap, de hoofdband en het lasfilter betekent een nieuwe ervaring voor de lasser voor wat betreft pasvorm, stabiliteit en balans.

Dat begint al met het binnenwerk: het draaipunt van de kap bevindt zich net boven de oren van de lasser. Zo wordt het zwaartepunt optimaal gepositioneerd, en blijft de kap dichter bij het hoofd van de gebruiker, ook als hij omhoog geklapt is. Omdat de kap zich zo dicht mogelijk bij het hoofd van de lasser bevindt, wordt hij in alle omstandigheden als lichter, stabieler en meer in balans ervaren. In wezen wordt het "hefboomeffect" van de kap verkleind, met als resultaat veel minder druk op de nekspieren van de lasser.
 


 

Om de druk op kwetsbare zenuwen en slagaders in het voorhoofd te verminderen, past de voorkant van de hoofdband zich automatisch aan het hoofd van de lasser aan. De druk wordt gelijkmatig verdeeld over kussentjes, die de vorm van het voorhoofd van de drager exact volgen. Zowel de constructie van de hoofdband als de kussentjes vormen zich naar het hoofd van de drager, en sluiten perfect aan. Dat betekent dat de lasser de hoofdband niet zo strak hoeft aan te trekken als bij veel conventionele hoofdbanden, terwijl de kap toch stevig op zijn plaats blijft. Bovendien is de hoofdband zodanig ontworpen dat druk op gevoelige acupressuur- en acupunctuurpunten boven op het hoofd, boven het oor en op het achterhoofd wordt vermeden.

De kap valt soepeler op en neer, en wordt zachtjes "vergrendeld" in de hoogste stand. Met een lichte aanraking wordt die vergrendeling weer vrijgegeven. Bij de nieuwe hoofdband is de traditionele, enkele band over het hoofd vervangen door twee bovenbanden met enige ruimte ertussen, zodat zij de bovenkant van het hoofd beter omvatten. Het resultaat is een stevigere, comfortabele pasvorm, waarbij bovendien het gewicht beter verdeeld wordt.

Het nieuwe binnenwerk biedt verschillende instellingscombinaties (naar achteren en naar voren, hoger en lager, en schuin). Daarmee kan de lasser de kap precies afstemmen op zijn persoonlijke voorkeuren en comfort. Met het afstelmechanisme tussen kap en hoofdband kan de lasser de kap in vier verschillende posities vastklikken: dichter bij zijn gezicht of er juist verder vandaan. Zo wordt rekening gehouden met persoonlijke voorkeuren, verschillen in de grootte van neuzen en veiligheidsbrillen en het gebruik van onderhoudsvrije maskers van 3M. Ook kan de gebruiker de helling van de kap afstemmen op de zichthoek van zijn voorkeur.

De nieuwe Speedglas 9100 laskap is ook ruimer en dieper, zodat oren, hals en zijkanten van het hoofd beter bedekt zijn. De exclusieve "ademende" eigenschappen van Speedglas zijn in dit nieuwe ontwerp verder verbeterd, met als resultaat een betere luchtkwaliteit in de kap, doordat de vorming van warmte, vocht, kooldioxide (CO2) en bedompte lucht in de kap wordt teruggedrongen. Lassers melden dat zij zich de hele dag frisser, energieker en helderder blijven voelen. De optionele, gepatenteerde Speedglas SideWindows zijn groter gemaakt, voor een nog beter zicht.

De automatische lasfilters van Speedglas 9100 bieden een extreem uniforme verdonkering en een minimale vertekening in het hele zichtveld. De lasser kan kiezen uit zeven donkere kleurniveaus: kleur 5 (voor autogeen lassen/snijden), kleur 8 (voor microplasma- en TIG-lassen bij lage stroomsterkte) en 9 t/m 13 voor de meeste lasprocessen. Desgewenst kan de lasser de kleur nu ook vastzetten, ook het lichte niveau (kleur 3) voor slijpen. Een gepatenteerde comfortstand maakt hechtlassen minder vermoeiend voor de ogen, doordat zij zich niet meer continu hoeven aan te passen aan verschillende lichtsterktes.

De serie omvat drie nieuwe automatische lasfilters (ADF), in verschillende maten: de Speedglas 9100 lasfilter V, X en XX met respectievelijk een normaal, groot en extra groot zichtveld. Het 9100XX-filtermodel is 73 x 107 mm, en daarmee 30% groter dan alle andere Speedglas-lasfilters.

 

Klik hier voor de NIEUWE Speedglas 9100 Folder !