PRAXAIR Gasdepot


Saanen Lastechniek bv is een afhaaldepot van Praxair. Wij leveren alle industriŽle gassen zoals bijv. zuurstof, acetyleen, stikstof ,koolzuur,  lasgassen,  verpakkingsgassen voor de voedingsindustrie enz.

 


 

Over Praxair

 

Praxair, dat in 1907 werd opgericht, groeide uit tot ťťn van de belangrijkste commerciŽle producenten en verkopers van industriŽle gassen. Praxair verfijnde het procťdť waarbij lucht bij extreem lage temperaturen vloeibaar wordt gemaakt en vervolgens gescheiden in stikstof, zuurstof, argon en enkele edelgassen als neon, xenon en krypton. Later ontwikkelde Praxair systemen om zuurstof, helium en andere gassen uit aardgas en chemische processen vrij te maken.

Praxair vervult nog altijd een pioniersrol en bekleedt wereldwijd een toonaangevende positie in de sector van de industriŽle gassen. In Noord- en Zuid-Amerika is Praxair de grootste producent van industriŽle gassen. Door de verwerving van Liquid Carbonic in 1996 is Praxair ook de grootste leverancier van koolstofdioxide ter wereld. Bovendien produceren wij niet alleen gassen. Ons uitzonderlijk breed gamma gastoepassingen was vaak doorslaggevend voor de ontwikkeling van diverse industrietakken, van staal tot voedingsmiddelen en van drank tot elektronica. De procťdťs die wij hebben ontwikkeld voor het gebruik van atmosferische en edelgassen in de geneeskunde bevorderen de levenskwaliteit.

Onze naam weerspiegelt uitstekend onze activiteiten. Hij combineert "praxis," het Griekse woord voor praktische toepassingen, en "air" of lucht, de belangrijkste grondstof voor Praxair.

Praxair levert vele duizenden ton gassen aan klanten in meer dan 40 landen.
 
 
  

Cilinders


Voor kleinere volumes of meer gespecialiseerde toepassingen heeft Praxair een compleet gamma aan gassen in hogedruk cylinders.Bulk leveringen


Vanuit de strategisch gelegen fabrieken levert Praxair per tankwagen vloeibare gassen die worden opgeslagen in cryogene opslagtanks op het terrein van de klant.